Skip to content

"

Leren handelen is een marathon, geen korte sprint

Wat waren jouw interesses om te beginnen met traden?

Ik was jong al geïnteresseerd, toen ik een jaar of 15 was zat ik al op Plus500 te handelen in commodities (uiteraard wel op een demo account). Daarna is het een hele tijd stil komen te liggen. Echter toen ik 18 was kwam de valutamarkt op mijn pad en dit vond ik zodanig interessant dat ik er op wilde leren handelen. De voornaamste interesse ligt, zoals bij velen denk ik, in de vrijheid die het biedt.

Hoe reageerde de mensen om jou heen toen je zei dat je wilde leren traden?

Heel divers, zowel enthousiaste mensen als mensen die zich afvroegen of het nou wel slim is.

Hoe snel dacht je geld te verdienen met traden en hoe denk je daar nu over? 

In het begin van mijn valuta-carriére maakte ik al best snel veel geld, ik wist niks over risk management en had posities die gewoon overleveraged waren en met geluk winst maakten, uiteraard resulteerde dat in accounts met immense drawdown. Ik heb mezelf nooit echt aan een datum of een bepaald tijdsvak gelimiteerd en ik denk ook dat dat niet goed is, dit zorgt in de lange termijn alleen maar voor extra druk en hoogstwaarschijnlijk overtrading.

Wat waren jouw valkuilen in het begin van je trade-carriére?

Veelste snel live traden, ik dacht dat ik het allemaal al wel kon en begon na een maandje of 2 / 3 al op een live account.

 Hoe ben jij persoonlijk veranderd door traden?

Ik ben in zekere maten geduldiger geworden.

Op welke manier heeft ForexLibrary jouw traden doen veranderen

In het voornaamste de risk to reward.

Kijk je anders naar je doelstellingen nu je over deze informatie beschikt?

Mijn kijk op specifieke handel doelstellingen zijn zeker positief veranderd door de training.

Op welke manier ga jij waarde toevoegen aan de community en op wat voor manier heeft de community jou geholpen?

Uiteraard de kennis die ik, zowel in als naast het handelen, heb vergaard zal ik delen. De community heeft mij geholpen om rustiger te handelen en niet constant in een positie te willen zitten.

Over welke dingen was jij het meest verbaasd van de content?

De risk to reward is er natuurlijk een van maar ook de toegankelijkheid is heel goed, dit is geen hogere wiskunde.

Wat vond je het belangrijkste van de training, het mentale of technische gedeelte en kan je dit voor ons toelichten?

Technische gedeelte, maar dit is heel subjectief. Ik had deze ‘technical edge boost’ nodig maar er zullen anderen zijn die wellicht al bekend zijn met het concept en meer waarde uit het mentale gedeelte. Hou je dus niet vast aan een bepaalde uitspraak ‘dit’ of ‘dat’ is beter, maar blijf objectief gedurende de hele training.

Wat zijn jouw tips aan nieuwe forex library studenten.

Maak de hele course af voordat je een oordeel velt en als je dingen niet snapt, contacteer een mentor of een andere handelaar. Iedereen is hier om elkaar te helpen.

Wat zou jij een beginnende trader willen meegeven?

Stap in deze journey met de gedachte dat je over 1,5/2 jaar een hele belangrijke marathon hebt. Om de marathon succesvol te kunnen voltooien heb je uiteraard veel training nodig. Nu kan je zelf bepalen wat die marathon is. Een groot live account of een FTMO, dat is aan jou. Zorg in ieder geval dat je niet denkt dat je hier snel rijk van gaat worden als je net begint.

meer ervaringen

– Kiet